Belinda's Blog

Lekker ijs thuis maken

Lekker ijs thuis maken

Mis je onze lekkere gelato tijdens deze paasvakantie? We willen je graag helpen om zelf thuis eigen huisbereide ijs te maken.
Onze gelato is nu wel heel moeilijk na te maken thuis maar met deze tips kom je toch al aardig in de buurt.

Ingrediënten
1 vanillestok
10 eidooiers
1,4 liter volle melk
115g magere melkpoeder
420g volle room (40%)
330g fijne suiker
75g glucose siroop (dit helpt om ijskristallen te voorkomen)
 
 
Methode
Klop het eigeel en de suiker samen in een ruime kom tot een lint.
Snij het vanillestokje overlangs open, haal de zaadjes eruit en voeg deze toe aan de melk (ook het stokje zelf).
Warm alle overige ingrediënten samen op tot net onder het kookpunt en neem van het vuur. Giet de melk en de eierenmassa erbij en meng goed onder elkaar. Zet dit  mengsel weer op het vuur en zorg ervoor dat je de warmte onder het kookpunt blijft houden, laat rustig indikken terwijl je blijft roeren.
Eenmaal het mengsel ingedikt is, neem de pot  van het vuur en blijf nog een minuutje roeren. Zet daarna het  mengsel in de frigo om te rijpen, liefst 4 of 5 uren of nog beter overnacht.
Verwijder het vanillestokje en zeef het mengsel. Daarna in de ijsmachine en laat maar draaien tot heerlijk lekkere huisbereide vanille-ijs.  Succes alvast bij de bereiding en smakelijk!!  Geniet ervan!!
 
P.s: Wil je een nog duidelijkere vanillesmaak, gebruik dan 2 vanillestokjes, Uw ijs zal nog lekkerder zijn.