Belinda's Blog

Aperitief Hapje met Garnalen uit de Noordzee

Aperitief Hapje met Garnalen uit de Noordzee

Vanochtend kreeg ik een geschenk uit de hemel , wel misschien niet van de hemel maar wel van een echte Oostduinkerkse Garnaalvisser, een kilo verse garnaaltjes. Met onze delicatesse uit de Noordzee kan je zo veel lekker gerechtjes maken maar ik heb gekozen om hapjes te maken van Avocado mousse met de garnaaltjes, wat een top combinatie is.

 
Ingrediënten:
Verse garnaaltjes uit de Noordzee
Avocado (rijp)
½ rijpe tomaat
Limoen
Korriander
Pigmentje
 
Werkwijze:
Peel de garnalen. Bewaar de pelen in de diepvries om later een lekker garnaalsoepje van te maken (een recept voor een andere keer misschien). Zet de gepelde garnalen even in de koelkast.
Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Rasp de peel van de limoen erover. Snijd de limoen in 2 en pers de sap uit. Houd de sap apart.
Hak 1 eetlepel verse koriander fijn en voeg toe aan de avocado.
Neem de tomaat en verwijder de zaden. Snijd de tomaat in fijne blokjes en voeg toe aan de avocado.
Indien gewenst, hak een beetje pigment fijn en voeg toe aan de avocado om een pikante toets aan te geven.
Kruid de avocado af met wat zout en vers gemalen zwarte peper.
Voeg wat limoensap bij de avocado (naar smaak) en meng alles goed samen.
 
Presentatie:
Neem de gewenste hoeveelheid kleine glazen en lepel de avocado mousse erin. Leg er wat verse Oostduinkerkse garnaaltjes bovenop. Een eenvoudig maar heerlijk aperitiefhapje. Smakelijk !