Belinda's Blog

Lekker ijs thuis maken

Lekker ijs thuis maken

Mis je onze lekkere gelato tijdens deze paasvakantie? We willen je graag helpen om zelf thuis eigen huisbereide ijs te maken.
Onze gelato is nu wel heel moeilijk na te maken thuis maar met deze tips kom je toch al aardig in de buurt.

Ingrediënten
1 vanillestok
10 eidooiers
1,4 liter volle melk
115g magere melkpoeder
420g volle room (40%)
330g fijne suiker
75g glucose siroop (dit helpt om ijskristallen te voorkomen)
 
 
Methode
Klop het eigeel en de suiker samen in een ruime kom tot een lint.
Snij het vanillestokje overlangs open, haal de zaadjes eruit en voeg deze toe aan de melk (ook het stokje zelf).
Warm alle overige ingrediënten samen op tot net onder het kookpunt en neem van het vuur. Giet de melk en de eierenmassa erbij en meng goed onder elkaar. Zet dit  mengsel weer op het vuur en zorg ervoor dat je de warmte onder het kookpunt blijft houden, laat rustig indikken terwijl je blijft roeren.
Eenmaal het mengsel ingedikt is, neem de pot  van het vuur en blijf nog een minuutje roeren. Zet daarna het  mengsel in de frigo om te rijpen, liefst 4 of 5 uren of nog beter overnacht.
Verwijder het vanillestokje en zeef het mengsel. Daarna in de ijsmachine en laat maar draaien tot heerlijk lekkere huisbereide vanille-ijs.  Succes alvast bij de bereiding en smakelijk!!  Geniet ervan!!
 
P.s: Wil je een nog duidelijkere vanillesmaak, gebruik dan 2 vanillestokjes, Uw ijs zal nog lekkerder zijn.
 



 
Aperitief Hapje met Garnalen uit de Noordzee

Aperitief Hapje met Garnalen uit de Noordzee

Vanochtend kreeg ik een geschenk uit de hemel , wel misschien niet van de hemel maar wel van een echte Oostduinkerkse Garnaalvisser, een kilo verse garnaaltjes. Met onze delicatesse uit de Noordzee kan je zo veel lekker gerechtjes maken maar ik heb gekozen om hapjes te maken van Avocado mousse met de garnaaltjes, wat een top combinatie is.

 
Ingrediënten:
Verse garnaaltjes uit de Noordzee
Avocado (rijp)
½ rijpe tomaat
Limoen
Korriander
Pigmentje
 
Werkwijze:
Peel de garnalen. Bewaar de pelen in de diepvries om later een lekker garnaalsoepje van te maken (een recept voor een andere keer misschien). Zet de gepelde garnalen even in de koelkast.
Snijd de avocado in twee, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Rasp de peel van de limoen erover. Snijd de limoen in 2 en pers de sap uit. Houd de sap apart.
Hak 1 eetlepel verse koriander fijn en voeg toe aan de avocado.
Neem de tomaat en verwijder de zaden. Snijd de tomaat in fijne blokjes en voeg toe aan de avocado.
Indien gewenst, hak een beetje pigment fijn en voeg toe aan de avocado om een pikante toets aan te geven.
Kruid de avocado af met wat zout en vers gemalen zwarte peper.
Voeg wat limoensap bij de avocado (naar smaak) en meng alles goed samen.
 
Presentatie:
Neem de gewenste hoeveelheid kleine glazen en lepel de avocado mousse erin. Leg er wat verse Oostduinkerkse garnaaltjes bovenop. Een eenvoudig maar heerlijk aperitiefhapje. Smakelijk !
 
 



 
CWWG Cemetery Koksijde

CWWG Cemetery Koksijde

June 1917, armed forces from the Commonwealth were sent to relieve the French forces situated along the front line from the North Sea to Nieuwpoort. The forces held this sector for approximately six months.

The town of Koksijde is situated about 10 kilometres behind the front line. The town was used for R & R, but the cemetery, which had been started by French troops became the most important of the Commonwealth cemeteries on the Belgian coast and was used at night to bury the fallen soliders brought back from the front line. During 1918, Commonwealth naval casualties from bases in Dunkirk were buried in the CWWG cemetery at Koksijde.

The CWWG cemetery at Koksijde was used again during the Second World War, principally to bury the casualties sustained during the defence of the Dunkirk-Nieuwpoort perimeter in May 1940.

The cemetery now contains 1,507 Commonwealth burials of the First World War,  including 14 Canadian and 19 Australian soldiers. The French graves from this period have since been removed.
Of the 155 Second World War burials, 22 are unidentified, and for 2 Australian soliders this now peaceful cemetery in Koksijde marks their final resting place.
 



 
Welkom bachten de kupe

Welkom bachten de kupe


De westkust is veel meer dan de enkel de zee, denk aan prachtige polderdorpjes waar de tijd lijkt stil te staan, vlakke en glooiende weidelandschappen, natuur- en duinparken om U tegen te zeggen.

De westkust staat ook voor een rijke geschiedenis :  abdijen en kerken in overvloed, oorlogstoerisme,   cultuur-  en visserijgeschiedenis.
Vergeet verder het culinaire aanbod niet: kaasboerderijen, lokale brouwerijen, estaminets met heerlijke lokale gerechten, vaak gelegen langs pittoreske wandel- of fietstochten.
Zo vaak hebben we al bezoekers langs deze of gene paden gestuurd, zo vaak is men terug gekomen verrast en vooral onder de indruk van de verscheidenheid en rijkdom van onze streek.
Met plezier geven wij U tal van tips en weetjes en deze toerismeblog
 



 
De Vlaamse Kustduinen

De Vlaamse Kustduinen

Ons duinengebied is constant in beweging.  Elk jaar ziet het er anders uit, zand verdwijnt op de ene plaats en hoopt zich verder weer op.  Grote oorzaak: de noordwestenwind.  Deze dominante wind aan onze kust verandert ons landschap voortdurend.  Onze duinen worden er alleen maar groter, breder en vooral mooier op.  Op het Koksijds grondgebied kun je prachtige wandelingen maken langs talrijke afgebakende paden.  Niet alleen kom je in nauw contact met de duinen en de zee en de bijbehorende fauna en flora, je kan ook nog eens afdraaien langs de polders, bossen en weiden in het achterland.  Volg de bewijzerde wandelpaden en ontdek een schitterend en heel verscheiden wandelgebied, een van de talrijke pluspunten van onze gemeente.